14 februarie 2018

Institutul Blecher, ediția 166


Veronica Ștefăneț (n. 1985, Chișinău) a absolvit liceul „Gh. Asachi”. Studii neterminate la Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova. Grafician la televiziune, director AO „Trigon”, director executiv Ethno Jazz Festival.

Anastasia Palii (n. 1993, Fălești) a absolvit Facultatea de Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, secția Arte Decorative. Urmează un master în Design Grafic în cadrul aceleiași facultăți.

Iulia Iaroslavschi (n. 2001, Chișinău) este elevă a Liceului Teoretic „Spiru Haret”.  Frecventează Atelierul „Vlad Ioviţă” de la Biblioteca Publică „B.P. Hașdeu”.


„Tânăra poezie de azi are chipul Rodicăi Gotca, Anastasiei Palii, Veronicăi Ștefăneț, Doinei Roman-Baciu, Elenei Răileanu, Iuliei Iaroslavschi, al lui Vitalie Colț și al lui Artiom Oleacu. Nu toți, firește, și-au găsit drumul lor, unii încă și-l mai caută, dar cei care și l-au găsit nu seamănă cu Buzu și Țvetov. Scriu o poezie diferită, cum este diferită și viața pe care o trăiesc. Citind antologia, sper să vă convingeți că cei din Opt sunt niște tineri poeți adevărați. Eu m-am convins de asta.” (Dumitru Crudu)


Moderator: Claudiu Komartin


Niciun comentariu: